Ce scule avem nevoie într-un garaj de vopsitorie?

rindea raspa tinichigerie

Ce scule avem nevoie într-un garaj de vopsitorie?

Reparația caroseriei implică din păcate multă muncă fizică – o muncă grea care pot include sgarieturi sau taieturi ale degetelor, ochi inflamati de la sudura sau cu spande la polizare, ca să nu mai vorbim de durerile musculare! Asadar alegeți cele mai potrivite scule pentru garajul vostru pentru a vă ușura munca si viața.
Majoritatea atelierelor de reparații auto vor avea acces la o gamă largă de instrumente de aer comprimat sau electrice de garaj, care pot accelera fluxul de lucru și, de obicei, este posibil să găsiți instrumente pentru aproape orice tip de reparație.

Iată câteva dintre cele mai populare scule ce le puteti gasi pe piata si sunt pentru orice buzunar.

Polizor Unghilar disponibil destul de ieftin sub formă de aer sau electric ce va va ajuta la taierea sau polizare suprafetelor de fiecare data cand va fi nevoie, dar aveti grija sa purtati de fiecare data ochelari de protectie de fiecare data cand il folositi .

Trusa De Ciocane cu nicovale
O trusa cu ciocane si nicovale nu poat lipsi dintr-un garaj sau service auto deoarece aceasta este o necesitate.
aceasta trusa ne poate ajuta la indreptarea suprafetelor catre interior sau exterior, sa aducem suprafetele la drept sau rotund doar folosind aceasta trusa de ciocane impreuna cu nicovale.
Ciocanele vin cu diferite forme pentru o activitate anume acelasi lucru si despre nicovale.

Trusa tubulare cu clichet

Trusa mica de tubulare ce este echipata cu clichet,imbus,torx,plus si minus dupa mine este o super necesitate intr-un garaj de vopsitorie pentru a ne ajuta la demonta cam toate pisele de pe masina ce tine de partea de caroserie incepand cu spoilere(bare) oglinzi, stopuri, faruri, portiere si asa mai departe.

Tampoane slefuit sau Truse tampoane slefuit

Tampoanele de slefuit sunt o necesitate cand vine vorba de slefuirea si indreptarea chitului de pe masini.Acestea vin in diferite forme si marimi, rigide sau flexibile cu sau fara extractie de praf.
Recomand tuturor incepatorilor daca doresc sa isi cumpere tampoane de slefuit sa inceapa cumparaturile direct cu o trusa pentru a economisi bani in viitor deoarece acestea pot deveni destul de scumpe cand le cumperi la bucata, bineinteles imi puteti lua sfatul in considerare doar daca aveti o anumita suma de bani pentru a investi in scule ce aveti nevoie neaparat intr-un garaj, iar daca nu aveti o anumita suma de bani si sunteti restransi la costuri puteti sa luati la bucata pana va ridicati finanaciar.

Masina de slefuit Pneumarica si Electrica

Masina de slefuit pneumarica orbitala 150mm ce se folosesc cu discuri cu suport scai(hook and loop) ce este foarte util pentru șlefuirea brută, de ex. îndepărtând rugina și vopseaua înainte de aplicare chitului sau șlefuirea mai fină a suprafetelor pentru a le pregati de vopsit. Accelerează imens lucrările de preparare inițială, dar nu sunt intotdeauna destinate sau potrivite pentru finisarea finală daca nu stiti cum sa o utilizati.

Masina de Slefuit Electrica 150mm
Sunt disponibile și modele electrice, dar acestea tind să fie mult mai scumpe. Garnitura de șlefuire se rotește cu viteză mare, dar, de asemenea, oscilează pe orbite mici în același timp. Acest lucru produce un efect de șlefuire mult mai fin, folosind discuri abrazive auto-adezive sau velcro. Ce va recomand vis-a-vis de masnile de slefuit elecrice este sa le conectati la un aspirator pentru a extrage tot praful sau de fiecare data cand a-ti terminat slefuirea sa le suflati cu aer pentrua le curata de praf si a le prelungi durata de viata.

Masinile de slefuit Ringea pneumatica sau electrica

Talpa Rindea Pneumatica de slefuit pe aer fiind mai ieftina o pot recomanda pentru inceput pentru a salva niste bani cand esti la inceput dar iti poti face si treaba. Trebuie sa aveti in vedere ca aceste Rindele pneumarice sunt destul de grele si se vor simti atunci cand ca trebui sa slefuiti o suprafta la mare.

Talpa Rindea Electrica de slefuit o pot recomanda dupa ce a-ti crescut afacerea voastra si va puteti permite , aceasta fiind cu mult mai scumpa decat cea pneumatica pe aer , de obicei utilizați hârtie abrazivă dreptunghiulara cu sau fara extractie de praf. Este ideala pentru șlefuirea la drept a suprafetelor și in etapele incipiente ale pregătirii vopselei, de ex. pene de vopsea margini pe pete de rugină sau reparații.
Nu este potrivit în special pentru pregătirea finală, deoarece orbitele circulare mici realizate de plăcuțele de șlefuire pot lăsa o suprafață nu la fel de netedă ca cea oferită prin finisare manuală sau șlefuitoare DA (mai sus)șlefuitor cu acțiune dublă cu șlefuitor electric cu dublă acțiune șlefuitor cu acțiune (DA Sander)Șlefuitorii cu aer.șlefuitor drept plat Cu șlefuitor liniar drept De obicei alimentate cu aer, aceste șlefuitoare folosesc o unitate de alimentare cu piston alternativ pentru a muta placa de șlefuire înaintei și înapoi la viteză mare. Folosit în principal pentru modelarea rapidă a unor zone mari de chit, mai puțin utile pentru alte lucrări deșlefuire generale.

Pistoale de vopsit
In gama de pistoale de vopsit aveti o varietate foarte larga de branduri cu diferite forme si atomizari scumpe sau ieftine pentru toate buzunarele.
Pistoalele de vopsit de bugete foarte mici pot fi potrivite pentru un loc de muncă mic sau pentru un incepatori ce nu sunt nevoiti sa cheltuiasca mii de lei pe scule ce le folosesc o data pe luna. Un pistol de vopsit cuprins intre suna de 150-300 lei este probabil mai mult decât suficient pentru toate, cu excepția vopsiri profesionale cu normă întreagă. Pentru a fi sincer, este puțin probabil să cheltuiți intre sute si mii de lei pentru un pistol de vopsit profesional, dacă veți fi nou în comerț indiferent de modelul pe care îl alegeți.

Aparat de sudura
O alta scula necesara intr-un garaj sau service este aparatul de sudura, acesta ne ajuta la sudarea panourilor noi dupa ce le-am indepartat pe cele avariate sau ce au avut foarte multa rugina pentru a indeparta problema.

Aparatul Spoter de stras tabla

Acest aparat de tras tabla ne poatea ajuta in functie de setarile si functiile sale sa tragem si sa indreaptam tabla indoita cu foarte mare usurita din zone destul de inaccesibile.
Deasemeanea Spoterul de indreptat tabla de poate ajuta la sudat anumite panouri intre ele, multi cunoasteti termenul de aparat de sudura in puncte, ei bine sunt anumite aparate de tras tabla ce vin si cu astfel de functii.
Deasemenea aceasta scula ne poate ajuta la indreptarea panourilor de tabla si la stabilizarea acestora din a nu flamba dupa ce noi le-am indreptat.

Flefxul, Pastele si buretii de polisat

O scula de nelipsit din garajele de vopsitorie este flexul de polisat insotit de pastele si buretii de polisat. De fiecare data cand vopsim in garaj sau inclusiv in cabina de vopsit uneori avem nefericirea de a avea anumite impuritati sau scursuri in lacul aplicat ce treabuiesc indepartate pentru a inmana clientului o masina curata si stralucitoare.
Acelasi lucru este valabil si pentru atunci cand nu scoatem un finisaj acceptabil din setarile pistolului sau ale lacului ce uneori rezulta cu o coaja de portocala ce trebuie indepartata.

Cricul si Caprele de sustinerea a masinii

Avem aici 2 scule ce ne ajuta sa ridicam si sa sustinem masina ridicata pentru o perioada mai indelungata fara a ne pune siguranta sau viata in pericol si anume cricul, scula ce ne ajuta sa ridicam masina sus, acesta fiind de tip cilindru sau crocodil cel ce il recomand si caprele de sustinere ne vor ajuta la a sustine toata greutatea masinipe zona unde noi avem de lucru.
Cand vine vorba de siguranta si discuram aici de viata noastra ar trebui sa ne gandim de cateva ori cand ridicam o masina de la sol pentru a incepe lucrarea si anume nu recomand nimanui sa ridice masina de la sol daca nu aveti o capra sau un postament, un butuc de lemn sa puneti sub acea masin a sa sustina greutatea masini in caz ca cricul nu mai poate sustine.